Nový album Drones je na svete!

Dnes 8. júna 2015 oficiálne vyšiel v poradí už siedmy album pomenovaný Drones.Novinky

Pravdepodobne ste sa už niekde dočítali, že Drones je koncepčný album, t. j. že rozpráva určitý príbeh. Teraz si jednotlivé pesničky preskúmame a príbeh poskladáme.

V piesni Dead Inside (Vnútri mŕtvi) hlavný hrdina stráca lásku svojho života, ktorá mu neopätuje city a hrdina zostáva sám. Cíti sa opustený a zraniteľný, prestáva veriť v lásku. Vtedy stretne Vojenského cvičiteľa, ktorý mu povie, že "s láskou nič nedosiahne."

V piesni Psycho (Psychopat) hrdinovi armáda vymyje mozog. Zmení sa na psychopatického zabijaka a jeho "riť" alebo skôr "duša" patrí teraz armáde.

V piesni Mercy (Milosť) si hlavný hrdina začína uvedomovať, že stratil sám seba. Snaží sa bojovať proti ľuďom, ktorý chcú ovládať jeho myseľ a nútiť ho robiť veci, ktoré sú mu proti srsti. Dúfa, že ho niekto "zachráni", pretože "padol."

Pieseň Reapers (Smrtky) je o tom, ako hrdina šiel do vojny.

V piesni The Handler (Bábkar) si hrdina uvedomuje, že nechce, aby ho ovládal "Bábkar" a búri sa.

V skladbe JFK nastáva prelom.

V piesni Defector (Dezertér) je hrdina znovu slobodný, uniká pred systémom a prevezme kontrolu nad svojím životom. Vraví, že ho už nikto "nebude ovládať" a zaprisahá sa, že zvrhne vládu.

V piesni Revolt (Vzbura) začína hlavný hrdina veriť v samého seba a snaží sa presvedčiť všetkých okolo seba, že "môžu zmeniť svet podľa seba."

V piesni Aftermath (Dohra) sa hrdina znovu zamiloval a je si istý, že jeho láska "od tejto chvíle už nikdy nebude sama" a že budú navždy spolu. Tým sa končí prvý príbeh albumu.

Pieseň The Globalist (Globalista) je podľa Matta Bellamyho druhý príbeh albumu a hovorí o vzostupe a páde Diktátora z jeho perspektívy. Diktátor sa stretáva s hrdinom prvého príbehu a snaží sa ho presvedčiť, že ho "nikto nikdy naozaj nemiloval" a že sa môže stať "najvyšším veliteľom". Predtým než stihne hrdina niečo urobiť, Diktátor bombami zničí celý svet a nažive ostane len on a hrdina. Na konci piesne Diktátor ospravedlní svoje konanie tým, že "len chcel a potreboval byť milovaný."

V piesni Drones (Drony) hlavný hrdina, ktorý je spolu s Diktátorom posledný človek na svete, oplakáva stratu svojich najbližších a celý príbeh ukončuje slovo "Amen".

Matt sa vyjadril, že chce, aby si z albumu ľudia zobrali, že: "Sila jednotlivca môže premôcť celý systém, skorumpovanú korporáciu, vládu, či technológiu, ktorá ničí ľudstvo. V každom jednom z nás existuje čosi, čo ich dokáže zdolať."

Za preklad ďakujeme Veronike Fričovej.
Zdroj: musewiki.org

Bleskovky

Nový singel na obzore

Už budúci štvrtok 13. januára Muse vydajú nový singel.

Muse scoverovali Duran Duran

Tento cover v podaní Muse zaznel prvýkrát v septembri minulého roku v televíznej show Taratata.

Muse v Later... with Jools Holland

Muse vystúpili v televíznej show BBC, kde odohrali skladbu Dig Down v špeciálnom aranžmáne.

Věděli jste, že?

...že v roku 2004 na Big Day Out v Austrálii sledovali členovia kapely Metallica vystúpenie kapely Muse počas songu New Born?

Kalendář

KROQ’s Weenie Roast

Irvine, CA, Spojené státy americké

Klubben

Stockholm, Švédsko

Le Aéronef

Lille, Francie

Radio 1 Evening Session Tour

Sheffield, Velká Británie