Muse opäť predskokanmi U2

Aj keď počas posledného mesiaca Muse koncertovo oddychovali, núdza na zaujímavé novinky okolo skupiny nebola. V dnešnom mesačnom zhrnutí Vám prinesieme informácie nielen o najbližších plánoch kapely či víťazstvách v hudobných anketách, ale aj o pripravovanej súťaži.Novinky

Počas celého októbra si Muse odskočili za more do Ameriky a Kanady, kde odohrali dokopy spolu 19 koncertov. Počas nich divákom priniesli staré overené hity bez väčších prekvapení.

No jesenné turné po štátoch sa muselo skončilo o niečo skôr. Posledné dva novembrové koncerty Muse museli zrušiť. Dôvodom bol očakavaný pôrod Chrisovej manželky Kelly, ktorá 4. novembra priniesla ďalšie dieťa štastným Wolstenholmovcom. Po Alfie (11 rokov), Ava-Jo (9), Frankie (7), Ernie (2) je Buster v poradí už piate Chrisove dieťa.

Mesiac november bol bohatý aj na rôzne vyhlasovania hudobných cien. Ako každý rok, tak i tento Muse boli nominovaný do viacerých kategórií. Na MTV EMA tentorok Muse odišli naprázdno, keď netriumfovali ani v jednej kategórií (3 nominácie). Naopak skupina obstála na American Music Awards (AMA), kde získala ocenenie za najlepšiu alternatívnu rockovú kapelu.

Muse majú ešte tento rok na pláne 7 koncertov, ktoré odohrajú v Austrálii. Buducí rok skupina plánuje vypnúť a začať pripravovať aj nový album. Podľa slov Matta Bellamyho kapela odohrá len zopár koncertov po celom svete a majú sa zamerať hlavne na miesta, kde často nehrávajú. Matt spomenul Južnú Ameriku či Rusko. A neklamal. Muse budú na jar predskakovať írsku kapelu U2, ktorá sa predstaví v rámci ich 360° Tour v Brazílii a v Argentíne.

Na záver tohto mesačného prehľadu prinášame menšie avízo. Vianoce sa nezadržateľne blížia čo cítime aj my v redakcii. Preto nás nesmierne teší, že v nasledujúcich dňoch ohlásime prvú vianočnú súťaž. Hlavnú cenu si zatiaľ necháme pre seba. :)

Bleskovky

Nový singel na obzore

Už budúci štvrtok 13. januára Muse vydajú nový singel.

Muse scoverovali Duran Duran

Tento cover v podaní Muse zaznel prvýkrát v septembri minulého roku v televíznej show Taratata.

Muse v Later... with Jools Holland

Muse vystúpili v televíznej show BBC, kde odohrali skladbu Dig Down v špeciálnom aranžmáne.

Věděli jste, že?

...že Matt bol zasnúbený s Kate Hudson?

Kalendář

Mediolanum Forum

Milán, Itálie

The Mayan

Los Angeles, CA, Spojené státy americké

Plymouth University

Plymouth, Velká Británie